Quiz round 1 ppt

of 32 /32
Multiple Choice Questions PRESENTATION BY: REHAMAN M BAPUJI B SCHOOL

Transcript of Quiz round 1 ppt

Page 1: Quiz round 1 ppt

Multiple Choice Questions

PRESENTATION BY: REHAMAN M BAPUJI B SCHOOL

Page 2: Quiz round 1 ppt

1.For which following discipline is Nobel prize awarded ?

A. Physics and chemistry

B. Physiology and medicine

C. Literature, peace and economy

D. All of the above

Page 3: Quiz round 1 ppt

Answer:D) All of the above

Page 4: Quiz round 1 ppt

2.Headquarters of UNO are situated at

A. New York, USA

B. Hague (Netherlands)

C. Geneva

D. Paris

Page 5: Quiz round 1 ppt

Answer :A) NEW YORK, USA

Page 6: Quiz round 1 ppt

3.Satellite launching station is located at

A. Sriharikotta (Andhra Pradesh)

B. Salem (Tamilnadu)

C. Solapur (Maharashtra)

D. Warangal (Andhra Pradesh)

Page 7: Quiz round 1 ppt

Answer:A) SRIHARIKOTTA (ANDHRA PRADESH)

Page 8: Quiz round 1 ppt

4.Sachin Tendulkar scored his 100th international century against which country?

A. England

B. Bangladesh

C. West indies

D. Pakistan

Page 9: Quiz round 1 ppt

Answer B) BANGLADESH

Page 10: Quiz round 1 ppt

5.Which was the first newspaper to be published in India?

A. Times of India

B. Bengal gazette

C. The Hindu

D. India today

Page 11: Quiz round 1 ppt

Answer:B) BENGAL GAZETTE

Page 12: Quiz round 1 ppt

6.Which is the highest cricket stadium located?

A. Chail

B. Shimla

C. Auckland

D. Sydney

Page 13: Quiz round 1 ppt

Answer:A) CHAIL  

Page 14: Quiz round 1 ppt

7.Which city is known as 'Electronic City of India?

A. Mumbai

B. Hyderabad

C. Guragon

D. Bangalore

Page 15: Quiz round 1 ppt

Answer: D) BANGALORE 

Page 16: Quiz round 1 ppt

8. How many rings does the "Olympic Logo" have?

A. 3

B. 4

C. 5

D. 7

Page 17: Quiz round 1 ppt

Answer:C) 5

Page 18: Quiz round 1 ppt

9.The Rupee logo was designed by?

A. Shibin KK

B. D.Uday Kumar

C. Hitesh Padmashali

D. S.J.Irani

Page 19: Quiz round 1 ppt

Answer:B) D.UDAY KUMAR

Page 20: Quiz round 1 ppt

10.Who created the "Google" logo?

A. Dennis Hwang

B. Sergey Brin

C. Ruth Kedar

D. Larry Page

Page 21: Quiz round 1 ppt

Answer:B) SERGEY BRIN

Page 22: Quiz round 1 ppt

11. Who is the father of Geometry?

A. Aristotle

B. Euclid

C. Kepler

D. Pythagoras

Page 23: Quiz round 1 ppt

Answer:B) EUCLID

Page 24: Quiz round 1 ppt

12.Highest collection movie in Bollywood in 2016?

A. Dangal

B. Sultan

C. M.S. Dhoni: The Untold Story.

D. Airlift.

Page 25: Quiz round 1 ppt

Answer:A) DANGAL

Page 26: Quiz round 1 ppt

13.Present President of BCCI?A. Jagmohan Dalmiya

B. Shashank Manohar

C. Anurag Thakur

D. Sunil Gavaskar

Page 27: Quiz round 1 ppt

Answer:C) ANURAG THAKUR

Page 28: Quiz round 1 ppt

14.  National Youth Festival with the theme Youth for Digital India held at?

A. Ambala

B. Rohtak

C. Noida

D. Gurugram

Page 29: Quiz round 1 ppt

Answer:B) ROHTAK

Page 30: Quiz round 1 ppt

15. What was the earlier name of music director A.R. Rahman?

A. Dev Kumar

B. Raj Kumar

C. Dileep Kumar

D. Manoj Kumar

Page 31: Quiz round 1 ppt

Answer:C) DILEEP KUMAR

Page 32: Quiz round 1 ppt

Thank you