Robbins Chapter02

Click here to load reader

  • date post

    28-Oct-2014
  • Category

    Documents

  • view

    150
  • download

    6

Embed Size (px)

Transcript of Robbins Chapter02

Essentials of Organizational Behavior, 10e (Robbins/Judge) Chapter 2 Personality and Values 1) Which of the following statements about personality is correct? A) Personality is always stable. B) Personality is a part of a person. C) Personality is an aggregate whole. D) Personality is for the most part comprised of traits that cannot be measured. E) Personality is the primary source of emotions in most people. Answer: C Diff: 1 Page Ref: 14-15 Topic: Personality 2) Researchers have paid so much attention to personality traits in OB in order to ________. A) help in employee selection and in understanding how to more effectively manage people. B) enable the easy evaluation of employee performance C) help identify which people in a workforce will work best together D) understand the motivation of outstanding workers E) exclude potential trouble-makers from work. Answer: A Diff: 3 Page Ref: 15 Topic: Personality AASCB Tag: Communication Abilities 3) Studies of twins separated at birth and raised separately have confirmed the importance of ________ in shaping personality. A) attitudes B) heredity C) environment D) parental influence Answer: B Diff: 3 Page Ref: 16 Topic: Personality 4) Which of the following is not considered to be completely influenced by heredity? A) facial attractiveness B) energy level C) personality D) physical stature Answer: C Diff: 3 Page Ref: 16 Topic: Personality

1 Copyright 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

5) You wish to hire a person who has an original mind, is skeptical, critical, independent, and determined. Candidates for this position would ideally have what classification on the MyersBriggs Type Indicator? A) INTJs B) ESTJs C) ENTPs D) ISFPs E) ESTPs Answer: A Diff: 3 Page Ref: 17 Topic: Personality AASCB Tag: Analytic Skills 6) All of the following are classifications on the Myers-Briggs Type Indicator except ________. A) extroverted/introverted B) sensing/intuitive C) perceiving/judging D) independent/dependent E) thinking/feeling Answer: D Diff: 1 Page Ref: 17 Topic: Personality 7) Jason is outgoing, sociable, and assertive. According to the MBTI, he is considered A) extraverted B) feeling C) perceiving D) sensing Answer: A Diff: 1 Page Ref: 17 Topic: Personality AASCB Tag: Analytic Skills 8) How would someone who is described as an ESTJ on the Myers-Briggs Type Indicator best be described? A) as a visionary B) as a conceptualizer C) as an innovator D) as an organizer E) as a leader Answer: D Diff: 3 Page Ref: 17 Topic: Personality

2 Copyright 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

9) What does the Myers-Briggs Type Indicator classification of "E or I" stand for? A) extroverted/intuitive B) emotional/introverted C) extroverted/introverted D) emotional/intuitive E) sane/reflective Answer: C Diff: 1 Page Ref: 17 Topic: Personality 10) What does the Myers-Briggs Type Indicator classification of "S or N" stand for? A) sensing/intuitive B) sensing/thinking C) emotional stability/intuitive D) emotional stability/thinking E) sane/reflective Answer: A Diff: 1 Page Ref: 17 Topic: Personality 11) You are assembling a team to work on a long-term project which requires creativity, stamina and farsightedness. The only piece of information available to you is the Myers-Briggs Type of each of the applicants. These results are shown below: Candidate Alan Myers Briggs INTJ Type Brenda ESTJ Cameron Drusilla ENTP ESFP Ellen INFP

You need to choose a lead person for the team. This person must be a visionary; combining an original mind with great drive. Who would be the best candidate based on their Myers-Briggs Type? A) Alan B) Brenda C) Cameron D) Drusilla E) Ellen Answer: A Diff: 3 Page Ref: 17 Topic: Personality AASCB Tag: Analytic Skills

3 Copyright 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

12) You are assembling a team to work on a long-term project which requires creativity, stamina and farsightedness. The only piece of information available to you is the Myers-Briggs Type of each of the applicants. These results are shown below: Candidate Alan Myers Briggs INTJ Type Brenda ESTJ Cameron Drusilla ENTP ESFP Ellen INFP

You are looking for an organizer, a person on whom you can depend to be practical and realistic. Who would be the best candidate based on their Myers-Briggs Type? A) Alan B) Brenda C) Cameron D) Drusilla E) Ellen Answer: B Diff: 3 Page Ref: 17 Topic: Personality AASCB Tag: Analytic Skills 13) What is the major problem with the Myers-Briggs Type Indicator as a measure of personality? A) It is very difficult to administer. B) It probably should not be used as a selection test for choosing among job candidates since it is not necessarily a valid measure of personality. C) It does not include enough dimensions to differentiate all the variety of human personality D) It tends to overemphasize intuitive personality traits over analytical personality traits E) It is very difficult to accurately interpret. Answer: B Diff: 3 Page Ref: 17 Topic: Personality 14) A high score in which dimension of the Big Five model predicts good job performance for all occupational groups? A) extraversion B) agreeableness C) conscientiousness D) emotional stability E) openness to experience Answer: C Diff: 2 Page Ref: 18 Topic: Personality

4 Copyright 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

15) Which of the following is not included in the Big Five model? A) agreeableness B) conscientiousness C) intuitiveness D) emotional stability E) extraversion Answer: C Diff: 1 Page Ref: 18 Topic: Personality 16) Which dimension of the Big Five model refers to an individual's propensity to defer to others? A) conscientiousness B) agreeableness C) extraversion D) feeling E) emotional stability Answer: B Diff: 2 Page Ref: 18 Topic: Personality 17) Which dimension of the Big Five model is a measure of reliability? A) extraversion B) agreeableness C) conscientiousness D) feeling E) emotional stability Answer: C Diff: 2 Page Ref: 18 Topic: Personality 18) You know that your customers are demanding and sometimes difficult. Which personality dimension taps a person's ability to withstand stress? A) extraversion B) judging C) conscientiousness D) emotional stability E) intellect Answer: D Diff: 2 Page Ref: 18 Topic: Personality AASCB Tag: Reflective Thinking Skills

5 Copyright 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

19) Jane Simpson rates low on conscientiousness. This would this lead you to suspect that which of the following statements is most likely to be true about Jane? A) She will be easily distracted. B) She will find comfort in the familiar. C) She will be nervous, depressed, and insecure. D) She will be comfortable with solitude. E) She will be very dim-witted. Answer: A Diff: 3 Page Ref: 18 Topic: Personality AASCB Tag: Reflective Thinking Skills 20) You wish to predict how strong organizational citizenship behavior (OCB) is in each of your employees. Which of the five facets of personality will probably be of the most interest in this case? A) extraversion B) agreeableness C) conscientiousness D) emotional stability E) intellect Answer: C Diff: 3 Page Ref: 18 Topic: Personality AASCB Tag: Reflective Thinking Skills 21) Of the Big Five, ________ is most strongly related to life satisfaction, to job satisfaction, and to low stress levels. A) self-esteem B) emotional stability C) agreeableness D) conscientiousness E) extroversion Answer: B Diff: 2 Page Ref: 18 Topic: Personality 22) Which of the following is not true of extraverts? A) Extraverts tend to be happier in their jobs and in their lives as a whole than intraverts. B) Extraverts experience more positive emotions than introverts. C) Extraverts less freely express their positive emotions than do introverts. D) Extraverts have more friends than introverts. Answer: C Diff: 2 Page Ref: 18-19 Topic: Personality

6 Copyright 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

23) Which of the following is not a downside to conscientiousness? A) Conscientious people don't adapt well to changing contexts. B) Conscientious people have trouble learning complex tasks early in the training process. C) Conscientious people are often less creative than those who are less conscientious. D) Conscientious people are rarely considered structured individuals. E) There are no downsides to conscientiousness. Answer: D Diff: 3 Page Ref: 20 Topic: Personality 24) James has been described as an agreeable individual. He is better liked on the job and is less likely to engage in organizational deviance. What would we expect to be associated with his agreeableness? A) He will be happier than a disagreeable person - but only slightly more B) He will likely choose other agreeable individuals as members of his team. C) He will probably be a poorer negotiator and experience lower levels of career success. D) All of the above. Answer: D Diff: 3 Page Ref: 19-20 Topic: Personality AASCB Tag: Reflective Thinking Skills 25) Which of the following statements about people with positive core self-evaluations is true? A) They set goals which are easily obtainable. B) They do not like themselves. C) They seldom persist to reach their goals. D) They view themselves as powerless over their environment. E) They tend to be more committed to their goals. Answer: E Diff: 2 Page Ref: 20 Topic: Personality 26) What is the term used for the degree to which people like or dislike themselves? A) core self-evaluation B) authoritarianism C) locus of control D) Machiavellianism E) efficacy Answer: A Diff: 1 Page Ref: 20 Topic: Personality

7 Copyright 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall

27) Mary has an opening for a position requiring the individual to demonstrate considerable adaptability in adjusting their behavior by reading external cues. She should identify the e