Ch08 Test Bank

download Ch08 Test Bank

of 50

  • date post

    18-Jan-2016
  • Category

    Documents

  • view

    337
  • download

    10

Embed Size (px)

description

Ch08 Test Bank

Transcript of Ch08 Test Bank

Chapter 8: Planning and Controlling

Schermerhorn-Management, 11th editionTest Bank

Chapter 8: Fundamentals of Planning Introduction1.Managers must have the insight and courage to be flexible in response to new circumstances.

Ans: True

Response: Page 186Difficulty: Easy

Ref: Introduction

AACSB: Individual DynamicsBloom's Taxonomy: Knowledge

Learning From Others

2.Oprah Winfrey discovered that even the best plans can go wrong when she opened her leadership academy in South Africa.

Ans: True

Response: Page 184Difficulty: Moderate

Ref: Learning From Others

AACSB: Operations Management Bloom's Taxonomy: Knowledge

Learning About Yourself3.Prioritization of tasks that you need to get done could include items that:A. You must do

B. You should do

C. You might do

D. You should not do

E. All of the aboveAns: E

Response: Page 185Difficulty: Moderate

Ref: Learning About YourselfAACSB: Individual DynamicsBloom's Taxonomy: Knowledge

4.Prioritization of tasks that you need to get done could include items that are considered:A. Most important

B. Important

C. Least important

D. Not importantE. All of the aboveAns: E

Response: Page 185Difficulty: Moderate

Ref: Learning About YourselfAACSB: Individual DynamicsBloom's Taxonomy: Knowledge

5.Time wasters can impact your ability to manage your time effectively. According to your text, these time wasters could include:A. Things you can control

B. Things you cannot control

C. Both A & B

D. None of the aboveAns: CResponse: Page 185Difficulty: Moderate

Ref: Learning About YourselfAACSB: Individual DynamicsBloom's Taxonomy: Knowledge

6. Time wasters can include those things that you can control as well as some you cannot control. Ans: True

Response: Page 185Difficulty: EasyRef: Learning About YourselfAACSB: Individual DynamicsBloom's Taxonomy: Knowledge

7. Prioritizing your activities for the day could include items considered to be: Most important, Important, Least Important and Not Important. Ans: True

Response: Page 185Difficulty: EasyRef: Learning About YourselfAACSB: Individual DynamicsBloom's Taxonomy: Knowledge

8. Prioritizing your activities for the day could include items you: must do, should do, might do and should not do. Ans: True

Response: Page 185Difficulty: EasyRef: Learning About YourselfAACSB: Individual DynamicsBloom's Taxonomy: Knowledge

9. According to one survey, interruptions can steal 28% of the average workers day. Ans: True

Response: Page 185Difficulty: ModerateRef: Learning About YourselfAACSB: Individual DynamicsBloom's Taxonomy: Knowledge

Why and How Managers Plan10.Identify and describe the steps in the planning process.

Ans:The planning process consists of five steps that are followed in a sequential fashion. These steps are as follows:

Step 1: define your objectives Identify desired outcomes or results in very specific ways. Know where you want to go; be specific enough so that you will know you have arrived when you get there, or know how far off the mark you are at various points along the way.

Step 2: determine where you stand vis--vis objectives Evaluate current accomplishments relative to the desired results. Know where you stand in reaching the objectives; know what strengths work in your favor and what weaknesses may hold you back.

Step 3: develop premises regarding future conditions Try to anticipate future events. Generate alternative scenarios for what may happen; identify for each scenario things that may help or hinder progress toward your objectives.

Step 4: analyze and choose among action alternatives List and carefully evaluate the possible actions that may be taken. Choose the alternative(s) most likely to accomplish your objectives; decide step by step what must be done to follow the chosen course of action.

Step 5: implement the plan and evaluate results Take action and carefully measure your progress toward objectives. Do what the plan requires; evaluate results; take corrective actions and revise plans as needed.

Response: Page187Difficulty: Moderate

Ref: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Comprehension

11.Describe the benefits of planning for individuals and organizations.

Ans:The benefits of planning for individuals and organizations include the following:

Planning improves focus and flexibility. Focus and flexibility are important to the performance of both people and organizations in highly competitive and dynamic environments.

Planning improves action orientation. Planning keeps people and organizations focused on the actions that are needed to stay competitive and to become better at what they are doing. Planning helps make people and organizations more oriented toward results, priorities, advantages, and change.

Planning improves coordination. Planning helps individuals, groups, and subsystems within organizations make meaningful contributions to the organization as a whole, even as they pursue their specific tasks and objectives.

Planning improves control. Planning facilitates control by defining objectives and desired performance results, and identifying specific actions through which they are to be pursued.

Planning improves time management. Each day, managers are bombarded by a multitude of tasks and demands. They work in a setting of frequent interruptions, crises, and unexpected events. Consequently, it can be easy to lose track of objectives and fall prey to time wasters.

Response: Page 188-189Difficulty: Moderate

Ref: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Analysis

12.Setting objectives and determining how they will be accomplished is the essence of the management function of __________.

A. Productivity improvement.

B. Controlling.

C. Leading.

D. Organizing.

E. Planning.

Ans: E

Response: Page 186Difficulty: Easy

Ref: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Knowledge

13.__________ is the process of deciding exactly what one wants to accomplish and how to do it.

A. Sales forecasting

B. Planning.

C. Needs analysis.

D. Demand estimation.

E. Program development.

Ans: B

Response: Page 186Difficulty: Easy

Ref: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Knowledge

14.Performance targets that we have to work extra hard and stretch to reach are __________.A. Stretch goals

B. Tactical goals

C. Objectives

D. Planning

E. None of the aboveAns: AResponse: Page 187Difficulty: EasyRef: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Knowledge

15.Organizations that set ___________ do so knowing these goals will be difficult to reach and require extra hard work. A. Challenge goals

B. Tactical goals

C. Objectives

D. Stretch goals

E. None of the aboveAns: DResponse: Page 187Difficulty: ModerateRef: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Comprehension

16.Stretch goals are performance targets that require __________ and are a(n) _______ to reach.A. Extra money, challenge

B. Extra hard work, stretch

C. Extra hard work, ease

D. Extra money, stretch

E. None of the aboveAns: BResponse: Page 187Difficulty: ModerateRef: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Comprehension

17.__________ is the management function that establishes the platform for further managerial efforts.

A. Leading.

B. Planning.

C. Organizing.

D. Controlling.

E. Directing.

Ans: B

Response: Page 186Difficulty: Easy

Ref: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Knowledge

18.In the planning process, __________ refer to the specific results or desired outcomes that one intends to achieve.

A. Guidelines.

B. Objectives.

C. Procedures.

D. Policies.

E. Alternatives.

Ans: B

Response: Page 187Difficulty: Easy

Ref: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Knowledge

19.__________ is a statement of action steps to be taken in order to accomplish objectives.

A. A plan.

B. A solution.

C. A guideline.

D. An alternative.

E. A goal.

Ans: A

Response: Page 187Difficulty: Easy

Ref: Why and How Managers Plan

AACSB: StrategyBloom's Taxonomy: Knowledge

20.Which one of the following alternatives lists the planning steps in proper order?

A. Define objectives, determine current standing relative to objectives, evaluate current accomplishments, analyze and choose among possible action alternatives, and implement the plan and evaluate results.

B. Define objectives, develop premises regarding future conditions, determine current standing relative to objectives, analyze and choose among possible action alternatives, and implement the plan and evaluate results.

C. Define objectives, determine current standing relative to objectives, develop premises regarding future conditions, analyze and choose among possible action alternatives, and implement the plan and evaluate results.

D. Determine current standing relative to objectives, define objectives, develop premises regarding future conditions, analyze and choose among